Български рефер с голям шанс да свири мачове на Мондиал 2022

георги кабаков

Българският съдия Георги Кабаков има огромни шансове да попадне сред реферите за световното първенство в Катар през 2022 година.

Това стана ясно, след като ФИФА го включи в списъка от 17 арбитри, които да участват на елитен семинар в Лисабон, който протича в момента.

Пловдивчанинът и сърбинът Сърджан Йованович са и най-младите съдии, които вземат участие в семинара, като и двамата са родени през 1986 година.

Останалите са имена като Майкъл Оливър, Антъни Тейлър, Карлос дел Серо Гранде, Хесус Хил Мансано, Клеман Тюрпен, Феликс Цвайер, Даниеле Орсато, Андрис Трейманис, Дани Макелие, Шимон Марчиняк, Артус Соареш Диаш, Овидиу Хатеган, Иван Кружляк, Славко Винчич и Андреас Екберг.

Участието на Кабаков в семинар на толкова високо ниво може да означава, че той ще попадне в елитната група на съдиите в УЕФА. Евроцентралата трябва да обяви новата ранглиста във всеки един момент. Кабаков засега е в Първа група и получава наряди за Шампионската лига и Лига Европа. Последният ни човек в елитната група е бил Атанас Узунов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ