Директорът на ЦСКА най-накрая разкри: Няма как да вземем играч от България, на „Армията“ променяме…

7 Dni Sport04.02.2020
Кристиано Джарета

Спортният директор на ЦСКА – Кристиано Джарета даде интервю за италианска медия, в което основна тема беше работата му в столичния гранд и спецификата на това да бъде част от българския футбол.

„В ЦСКА вършим добра работа, особено от гледна точка на скаутското звено. Трудно можем да привлечем играч от България. Често търсим малко известни футболисти по света, които могат да станат основни фигури от най-високо ниво чрез нашия клуб“, добави още италианският специалист.

„В Италия бе много приятно да работя, но почувствах, че имам нужда да отида в чужбина и да опитам ново преживяване. Италианските спортни директори може да внесем с чуждестранните клубове много важни подобрения и съвместно да се усъвършенстваме. България трябва да започне от обновяването в различните структури в тимовете, което е основа за повишаване на качеството в българския футбол. Сред младите играчи има добър материал, който трябва да бъде подготвен. Това ще стане благодарение на подходящите структури, за да може тези момчета да заиграят в топ първенствата в Европа“, заяви италианецът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ