Кметът Иван Кадев: И тази година Банско показва и доказва, че е № 1 в областта на туризма и зимните спортове

7 Dni Sport25.01.2020
Иван Кадев

Радвам се, че виждам толкова щастливи и усмихнати хора на централния площад в Банско. Това каза кметът на Община Банско Иван Кадев по време на официалното откриване на Световната купа, предаде Радио „Фокус“ – Пирин. „За поредна година сме домакини на най-престижното състезание в ски спорта – Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени. И тази година Банско показва и доказва, че е № 1 в областта на туризма и зимните спортове“, каза още Кадев.

Той изказа специални благодарности на правителството, на Българската федерация по ски, както и на концесионера на ски пистата в Банско. Според него всички те са оказали огромна помощ и съдействие на Общината за организирането на мащабното спортно събитие.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев от своя страна заяви, че за България е огромна чест – Банско да бъде домакин на Световната купа. „За нас е огромна чест, че за 7-ми път сме домакини на Световната купа по ски, за което искам да благодаря на Българската федерация по ски и на Община Банско, че създава отлични условия за ски“, посочи Кралев.

Президента на Българската федерация по ски Цеко Минев също приветства присъстващите на официалното откриване, което се проведе на площад „Никола Вапцаров“. „За поредна година сме пред кръга от Световната купа за жени. Днес имахме прекрасно състезание с изключително трудно трасе, но дамите се справиха перфектно. Тази година всичко е по-различно, поради простата причина, че през тези почивни дни целият свят ще гледа Банско. Ако до сега някой не е знаел къде се намира Банско, то след това състезание целият свят ще знае“, допълни Минев.
Олимпийската шампионка и световна рекордьорка в дисциплината скок на височина и председател на Българският олимпийски комитет Стефка Костадинова отбеляза, че е много щастлива на този ден да бъде в Банско и за пореден път да гледа една уникална организация на Световната купа, провеждаща се в уникално място като Банско.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ