Сраянявана с „Ферари“ австрийка с вътрешен човек на Световната купа в Банско

7 Dni Sport25.01.2020
1

Една от настоящите зввезди на Вундертима е възпитаничка на човека, благодарение на когото вече 9 Световни купи в зимните спортове Банско обира овациите за пистите и организацията.

Валентин Стефанов, който даваше ноу-хау на последните две олимпиади – в сочи през 2014-а и в Пьонгчанг през 2018-та, а отсега има ангажимент и към следващта в Пекин през 2022-та, 4 години е бил треньор на Щефани Фениер. Родена в Тирол, тя е специалистка в скоростните дисциплини, като за Световната купа има 1 победа в Гармиш-Партенкирхен миналия януари и 3 подиума. Тя е и световна вицешампионка в спускането от Сент Мориц 2014-та година.

Заради забележителните си качества, но несобено богатата си визитка 26 годишната австрийка често е сравнявана с „Ферари“, което форсира на едно място.

„Преди стартовете в Банско изпратих на Щефи подробности за пистата и видео. Тъй като това й дава предимство пред останалите, а и има страхотен талант, смятам, че може да се качи на подиума тук и дори да спечели“, прогнозира Вальо Стефанов.

Вестник: „Банско утре“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ