Това ли е новото бижу на Бруно? Локо Пд взима халф в пика на кариарата му

7 Dni Sport24.01.2020
бруно акрапович

Локо Пловдив ще подпише договор с джобния бразилски халф Лукас Салинас (24 г.), рсъобщава „Тема спорт“. Високият 170 см играч е впечатлил щаба, като се разписа във вчерашната контрола срещу Кайсар на Стойчо Младенов (1:0). Салинас се присъедини към тима директно за лагера в Турция. Той притежава испански паспорт, така че няма да заема квота извън ЕС. За да парафира и да бъде картотекиран обаче, в Локо трябва да получат жълтата му карта от досегашния му клуб – португалския Сертанензе. Документът вече е изискан от смърфовете.

Салинас е пo-добър с левия крак, като номинално действа на позицията зад нападателя, а е използван и на върха на атаката. Той реално ще е заместник на Георги Илиев. А функциите му ще са сходни с тези на Димитър Илиев, който е използван и като централен нападател, и като плеймейкър.

През настоящата кампания Салинас е играл редовно, като е записал 16 мача, 1414 минути и 4 гола в португалската трета дивизия. Две от попаденията му са срещу бившите участници в елита Униао Лейрия и Бейpa Map. Това е най-добрият сезон в кариерата му, като досега не е вкарвал повече от веднъж в един шампионат.

Сертанензе заема 7-о място в група С на трета дивизия. Интересното е, че Салинас е реализирал над една четвърт от всички 15 попадения на доскорошния си тим. Бразилецът беше похвален от треньора Бруно Акрапович след контролата с Кайсар: „Салинас показа хубави неща на позицията зад нападателя“, каза специалистът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ