Вицепрезидентът на БФСки: Банско е утвърдена дестинация в световните ски, всички ни познават

7 Dni Sport24.01.2020
Цеко Минев Георги Бобев Банско ски супер г 66

През вчерашният ден вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев говори пред колегите от Дарик в навечерието на старта на Световната купа по ски за жени в Банско.

„Днес (т.е вчера) проведохме задължителната официална тренировка по програма в Банско. Тя е като истинско състезание. Имахме проблеми с времето, което наложи промени в програмата. Тренировката премина успешно. Надявам се да е била полезна и за всички състезателки, тъй като трасето е динамично и опасно. Много състезателки оприличават пистата в Банско с тази в Кицбюел“, сподели Бобев.

„Целият световен елит е тук в Банско. Много са въпросителните, доминацията на Шифрин е подложена на тест от Петра Влъхова и други състезателки. В петък в 10:45 трябва да е първият старт – отмененият от Вал д’Изер. Времето е фактор, с който се съобразяваме. Прогнозата е добра, очаква ни слънчево време. Имаме уверението, че доста зрители ще посетят“, добави още той.

„Банско е утвърдена дестинация в световните ски. И при мъжете, и при жените. Това е вече четвърта дамска купа. Много състезателки вече са били тук и са изпитвали нашето гостоприемство. Виждаме много интересни нови имена и при мъжете и жените. Нова млада генерация върви напред“, завърши Бобев.

Той разкри и прекрасната новина, че се забелязва огромен ръст в школите след организациите на Световните купи в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ