Шефът на Левски разкри: Дарение на г-н Божков от 2 милиона направи възможна зимната селекция

7 Dni Sport22.01.2020
димитър ганев 2

Изпълнителният директор на Национална лотария Димитър Ганев заяви, че Левски е платежоспособен и не се притеснява от своите кредитори.

„Основните питания на всички са относно финансирането на Левски. Ние сме в Левски за по-малко от 11 месеца. От спонсорски договори и дарения в Левски са постъпили 19 милиона лева. Има още едни 5 милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране, което е до 2023 година минимум. Ще се вземе решение дали да се вкарат в капитала или да се опростят, което е по-вероятно да се случи. Левски не е задлъжнял повече“, коментира Ганев.

„Клубът е погасил стари задължения в размер над 7 милиона лева към данъчни, осигуровки, мениджъри и футболисти“, добави той.

„Левски има споразумение с НАП за разсрочено спазване, което клубът спазва изрично.“

„Левски няма разсрочени задължения. Левски е платежоспособен и не се притеснява от своите кредитори.“

„Постоянно се получават писма от мениджъри и футболисти, а нашият юридически екип работи по тях. Няма кой да каже, че Левски му дължи пари.“

„Към момента отборът е на лагер в Сандански, след това заминава за Турция. Към момента финансирането е направено. Има дарения от над 2 милиона, които са направени за януари, за да бъдат направени тези трансфери и да бъдат покрити всички разходи“, каза още Ганев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ