Митко Бербатов повежда звезден отбор към Банско за спортното ВИП-събитие на годината

7 Dni Sport22.01.2020
42

Стартовете от световната купа по ски при жените в Банско са на път да се превърнат и в спортното ВИП-събитие на годината. Към курорт №1 на Балканите се отправят още от утре едни от най-известните ни спортисти.

Там ще е почетният банскалия Митко Бербатов. Той е винаги на линия за такива стартове в курорта, като най-вероятно с него ще е и бившият треньор на Берое Александър Томаш.

„Когато в Банско има такова събитие, грехота е да дремеш вкъщи“, коментира преди време знаменитият ни спортист.

Волейболните легенди Любо Ганев и Владо Николов също потеглят към Банско. Вторият най-накрая и ще покара ски на воля тази зима.

„България домакинства на може би най-значимото спортно събитие тази година. Естествено, че трябва да сме там. Няма значение кой какъв спорт е практикувал, когато има такова значимо мероприятие, хубаво е да го подкрепим. А и идват едни от най-великите спортистки в момента, така, че ще е интересно“, сподели Любо Ганев.

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева също щеше да е на Банско, но има ангажименти на друг континент. За сметка на това там ще е дъщеря й, която се оказа голяма ски-фенка. „За софиянци да отидат този уикенд на Банско ще е троен удар – чудесно изкарване, велики скиорки и… чист въздух, което на днешно време си е голяма екстра“, коментира Гроздева.

Друг олимпийски шампион обаче със сигурност ще види на живо стартовете на Микаела Шифрин и останалите красавици – Армен Назарян. Той ще е със своя син Едмон, като двамата ще използват престоя си в красивия ни курорт, за да направят и няколко тренировки за физическа сила.

Организаторката на култовите конкурси и бивша Мис България Магдалина Вълчанова също ще бъде този уикенд на Банско, като е планирала отдавна почивката си да съвпадне със стартовете на Белите дами.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ