ЦСКА почете велик футболист! Рекордьор, знаменит играч, единственият полковник на терена

7 Dni Sport05.08.2019
2

На днешния 5 август един от легендарните футболисти и треньори на ЦСКА – Манол Манолов – Симолията (05.08.1925 – 16.12.2008), щеше да навърши 94 години.

От ЦСКА пуснаха специален текст в официалната си страница, с който почитат името на легендарния футболист, със заглавие „Да си спомним за Манол Манолов – Симолията”.

Целият му съзнателен живот преминава под алената фланелка, с която печели 12 шампионски титли на България като футболист – рекорд. Към тях се прибавят и трите златни медала като треньор.

 

ВИЖ НАЙ-НОВИЯ САЙТ ЗА ЕЖЕДНЕВИЕТО НА ЦСКА – ТУК

 

Бронзов медалист от ХVІ Олимпийски игри в Мелбърн през 1956 година, когато е част от националния отбор на България заедно с д-р Стефан Божков, Тодор Диев, Иван Колев, Крум Янев, Гаврил Стоянов, Георги Найденов.

Футболист №1 на България за 1958 г., а също е и единственият футболист в историята ни, който е излизал на терена със звание полковник. 15 години е капитан на ЦСКА.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ