Чаканият на „Армията“ е голмайстори, класирал се 11-и за „Златната обувка“

7 Dni Sport03.01.2023
Тобиас Хайнц,

Бъдещият нов играч на ЦСКА – Тобиас Хайнц може и да не играе като класически централен нападател, но може да се похвали с много призово класиране. Към днешна дата той заема 11-о място в класацията за „Златната обувка“ със своите 15 гола в елита на Норвегия.

Логично на полусезона в първенствата есен-пролет, футболистите, които играят в лиги, които са в другия цикъл (пролет-есен), като шведската, норвежката, финландската и беларуската, са по-напред. Въпреки това лидер и в момента, с оставащ повече от полусезон, е Ерлинг Холанд с 21 гола, 42 точки (2 точки на гол).

Тройката допълват Амал Пелегрино от Бодьо/ГлиМт (25 гола/37,5 точки, 1,5 точки на гол) и Роберт Левандовски (Барселона) (13 гола, 26 точки, по 2 точки на гол).

Тобиас Хайнц има 22,5 точки след вкарани 15 гола (по 1,6 точки на гол). С абсолютно същите показатели е Давид Датро Фофана, който бе купен от Челси съвсем наскоро. Той носеше екипа на норвежкия Молде.

Снимка: Официален Инстаграм профил на Тобиас Хайнц


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ