Жалко! Кошмарно начало отдалечи Лудогорец от мечтаната ШЛ

ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, Кирил Десподов

Лудогорец загуби с 1:2 като домакин първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу хърватския първенец – Динамо (Загреб). Гостите реализираха два бързи гола в началото, дело на Дино Перич и автогол на Серджио Падт. Бърнард Текпетей пък върна „орлите“ в мача още преди почивката. Разградчани имаха териториално предимство почти през целия двубой, но кошмарният старт на срещата ги отдалечи от голямата цел – груповата фаза на надпреварата. Българите имаха надмощие, като отправиха множество изстрели към Доминик Ливакович, а на два пъти и гредата спаси съперника. Така или иначе през втората част до попадения не се стигна и хърватите взеха аванс преди реванша на собствен терен след седмица.

Наставникът на „орлите“ Анте Шимунджа бе избрал да започне на вратата със Серджио Падт, а пред него в защита – Сисиньо, Оливие Вердон, Игор Пластун и Антон Недялков. В халфовата линия действаха юношата Иван Йорданов, Якуб Пиотровски и Каули. По фланговете бяха Бърнард Текпетей и Рик Джонатан, а на върха на атаката – Пиерос Сотириу.

Лудогорец можеше да открие резултата още във втората минута. Каули бе изведен в наказателното поле и върна към Сотириу, който стреля точно, но на голлинията играч на хърватите изби в ъглов удар.

В шестата минута обаче гостите откриха. Защитата на разградчани не се намеси добре при едно центриране и позволи на Дино Перич на два пъти да играе с топката, като при втория последва успешен удар за 0:1.

Три минути по-късно хърватите отбелязаха втори гол. Добра атака отляво на Динамо продължи с центриране по земя, което неясно как Серджио Падт вместо да избие с крак прати топката в собствената си мрежа.

Малко по-късно Лудогорец имаше претенции за червен картон, след като Сотириу бе задържан от Перич в ситуация, при която кипърецът излизаше сам срещу вратаря на реферът не прие протестите им.

В 22-ата минута българите се върнаха в мача. Текпетей стреля силно от малък ъгъл и вратарят не успя да се намеси, за да спре топката – 1:2.

В следващите минути домакините взеха инициативата, но не съумяха да стигнат до изравняване. Постепенно гостите изравниха играта и отново погледнаха по-смело в предни позиции, но също не организираха чисто положение пред Падт.

В последната минута на първата част Сотириу можеше да стигне до изравняване, но се засуети в малкото наказателно поле и не успя да отправи удар.

В началото на втората част Лудогорец удари греда. Рик стреля от дистанция, а вратарят Ливакович докосна кълбото, за да се спре в гредата му.

В средата на полувремето на два пъти Сотириу можеше да вкара, но първо Ливакович спаси удара му от десетина метра, а след това при едно центриране гредата отново помогна на гостите. Малко след това пък останаха съмнения за дузпа, когато нападателят бе задържан в наказателното поле на Джюнейт Чакър отново не даде нищо.

Лудогорец продължи да доминира, но опасностите пред вратата на съперника бяха предимно далечни изстрели. Динамо от своя страна можеше да вкара трето попадение, след като резервата Бруно Петкович се оказа сам срещу вратаря, но ударът му мина над вратата.

До края на срещата натискът на домакините не спря, но в крайна сметка той се оказа безплоден и хърватите успяха да задържат победата.

Така всичко ще се реши след седмица в Загреб. Шансовете на Лудогорец остават, но ще трябва да изкачат голяма планина в хърватската столица, за да стигнат до следващата фаза.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ