Гордей се България, 14-годишната Росица от България преобърна света на тениса

7 Dni Sport06.12.2021
Росица Давидова

През вчерашния ден приключи един от най-престижните турнири при подрастващите – Eddie Herr, който се провежда ежегодно в Брадънтън.

Големият трофей в категория момичета до 14 години бе спечелен от една от обещаващите състезателки с български корени – Росица Денчева. Поставена под номер едно, тя не остави никакви шансове на своите опонентки в хода на надпреварата и напълно заслужено се поздрави с успех.

Сега пред 14-годишното момиче предстои още едно важно събитие. Едва след две седмици Денчева ще вземе участие в Ориндж Боул, което е друго ключово събитие в календара на девойките, а в историята трофея от турнира неведнъж е бил в притежанието на наш сънародник.

Междувременно през вчерашния ден надпреварата при момчетата до 12 години бе спечелена от друг тенисист с български корени – Тео Давидов. Макар да бе сред най-младите в надпреварата, Давидов за пореден път засвидетелства големия си потенциал и заслужено се поздрави с титлата в турнира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ