Доскорошен титуляр в ЦСКА се изправя срещу Кристиано Роналдо

Витауас Черниуаскас Цска Левски 18

Доскорошният непоклатим титуляр на вратата на ЦСКА Витаутас Черниаускас ще има честта да се изправи срещу Кристиано Роналдо. Въпреки че не изживява най-добрите си дни на клубно ниво, литовецът не е загубил доверието на селекционера на националния отбор Валдас Урбонас, който го направи първи избор за вратата на Литва. Той попадна в състава на държавния си тим за мача с Португалия и контролата с Нова Зеландия.

На 14 ноември прибалтийската страна ще гостува на Роналдо и компания в Алгарве. Мачът е единствено за престиж за Черниаускас и колегите му, тъй като Литва е твърдо на последно място и може да се намеси единствено като арбитър между борещите се за второто място Португалия и Сърбия, тъй като Украйна е далеч напред. Черни бе титуляр в последните две квалификации за отбора си, в които Литва загуби с 0:2 от Украйна като гост и с 1:2 от Сърбия у дома.

На 10 септември Литва катастрофира с 1:5 от Португалия у дома, като тогава Ернестас Шеткус бе на вратата на домакините.

нтересно е, че Шеткус е бивш вратар на Ботев (Пловдив) от сезон 2012/13, а в онзи мач Кристиано Роналдо вкара цели 4 гола. Сега обаче Черниаускас ще има възможност да “заключи” вратата си за мегзвездата на световния футбол и да покаже, че несправедливо бе оставен като втори избор в ЦСКА от треньора Милош Крушчич за сметка на бразилеца Густаво Бусато.

“Меридиан Мач”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ