ЦСКА приема Левски във Вечно дерби на „Армията“

7 Dni Sport28.10.2019
цска-титоград17

Вечното дерби на България. Двубой, който приковава вниманието на цялата родина, а и не само. Мач, който винаги носи със себе си куп емоции от щастие, през тъга, до гняв, а и не малко скандали. Винаги е така и всички го знаем.

Мачовете между ЦСКА и Левски се играят само и единствено на националният стадион „Васил Левски“. Това се случва от 2011 година насам и бе съобщено първо от тогавашния президент на „БФС“ – Борислав Михайлов. Решението е взето на тристранна среща на централата с МВР и Столичната община. Причината за решението са безредиците, които е предизвикало Вечното дерби в края на февруари същата година.

А сега нещо по-интересно. Знаете ли, че след построяването на новият стадион на ЦСКА, има голяма вероятност отборите да играят на своите собствени стадиони. Тоест Левски да приема „червените“ на Герена и обратното. Причината е следната. След изграждане на супер модерното съоражение включващо супер развита рекламна част с фен магазин и всякакви удобства носещи приходи, „армейското“ ръководство ще желае те да се посещават от максимален брой посители. А както знаем Вечното дерби на България е един от най-посещаваните мачове. То доста често събира 20 000 зрители. От своя страна „сините“ ръководители също биха искали да прибират по крупни суми в касата от продажба на фен артикули.

Разбира се до това може да се стигне само и единствено след решение съгласувано между БФС, Столична община и МВР, но от сега на „Армията“ си шушукат за тази възможност.

Искаме да допълним, че това е практика, която се спазва в цяла Европа без проблем. Само за пример даваме мачове като Реал Мадрид – Барселона, Манчестър Юнайтед – Ливърпул, Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд и още безброй други.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ