И Цветан Соколов опъна дъртите уши на Инженера: Не пипайте Пранди точно сега!

7 Dni Sport28.09.2019
цветан соколов

Цветан Соколов не желае Силвано Пранди да напуска националния отбор. Диагоналът е останал доволен от тренировъчния процес при селекционера на националния отбор по волейбол.

„Не съм чел новини, гледам да се откъсна от това, което се случва около волейбола в момента. Разбрах, че има условия, но това си го решават федерацията и треньорът.

Треньорът ще прецени дали да остане, или да се оттегли. Само той може да вземе това решение. Аз мога да кажа че Силвано е треньор с голям опит зад гърба си. Постигнал е страшно много. Има различни виждания към волейбола. Има 42 години, ако не се лъжа, стаж във волейбола. В момента се опитва да наложи съвсем различна система на игра. Че не успяхме да се адаптираме към нея, че имаше много пропуски – така е. Но мисля че трябва време.

Компромиси винаги трябва да се правят. Ние имаме една цел и тя е Олимпиада… Един нов треньор може да вкара много неща в един отбор – както положителни, така и негативни. Смяна може да доведе до различна мотивация да бъде позитивна, но може и да направи така, че отборът да потъне.

Нож с две остриета. Аз не съм имал проблеми с Пранди. С него съм се разбирал винаги. Той ми е дал пътя в този национален отбор. От тази гледна точка аз винаги ще му бъда благодарен.

При него се тренира наистина добре. Всичко е статистика и математика“, каза пред bTV Соколов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ