Клуб от Бразилия спасява Ботев Пд от играч със 7000 евро заплата!

База в Коматево

Ботев Пд ще се раздели с още един от най-скъпоплатените  си футболисти, защото заплатата му тежи на бюджета на клуба. Очаква се Густаво Афонсо да бъде продаден в близките дни.  25-годишният офанзивен халф е пред трансфер в бразилския Парана, научи 7DniSport.bg. На Коматево очакват окончателното решение на кандидата за подписа на Афонсо относно парите, които ще склонят да платят за правата му. Според запознати жълто-черните са готови да го шитнат и срещу минимална трансферна сума. Целта е да бъде избита поне някаква част от парите, пръснати по него. По наша информация Афонсо прибира 7000 евро месечно в Ботев Пд.

Ръководството на канарчетата дори се гласи да стартира преговори за прекратяване на договора на Густаво по взаимно съгласие, ако закупуването му от бразилския клуб пропадне. На Коматево се надяват да не се стигне до този вариант, защото желаят да избият поне част от средствата изразходени за него. Източниците ни, които са близки до самия Густаво, твърдят че именно Парана е клубът, който е най-близо до привличането му към настоящия момент.

Любопитното е, че този бразилски клуб не е непознат на Афонсо, тъй като той е негов бивш отбор.  През 2015 година Густаво е играл за Парана като преотстъпен от Жоинвил. За 3 години и половина в бразилския футбол той има един отбелязан гол, като го реализира точно с екипа на Парана.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ