Локомотив (София) превключи на седма скорост в контролите

Локомотив София, Владислав Романов

Локомотив (София) записа първа победа в контролите от лятната си подготовка. Железничарите разгромиха със 7:0 аматьорския Ботев (Ихтиман) в проверката, която се игра на стадиона в столичния квартал „Надежда“. С хеттрик за изразителния успех се отчете един от нападателят Жил Лоусън, който е на проби. Той е бил и в други български тимове – Созопол, Верея и Витоша, а сега ще опита да впечатли шефовете на железничарите за договор с клуба.

Локо Сф изпробва също и Франк Мбарга, друг тъмнокож футболист с френски паспорт, играл през 2015 година в Славия като халф. През второто полувреме „червено-черните“ тестваха и бразилския централен нападател Машадо, който се отличи с гол и асистенция. Отличен мач направи и капитанът на железничарите Владислав Романов, който се отличи с две асистенции.

Играчите на Локомотив (Сф) буквално сгазиха съперниците си през първото полувреме и вкараха пет от седемте си гола. Именно тогава Лоусън се възползва от пробиви по крилата на Стефанов и Романов, за да реализира отблизо, а накрая и със самостоятелен пробив оформи хеттрика си. Другите два гола до почивката вкараха Мартин Станкев, отново след ниско центриране от крилото, и Георгиос Бузукис с глава.

През второто полувреме Лоусън бе преместен от централен нападател на дясното крило. Бразилецът Машадо вкара шестото попадение, а накрая асистира и за гола на Георги Нетов, фиксирал крайното Локо Сф – Ботев Ихтиман 7:0. През зимата двата отбора отново играха контрола в „Надежда“, като тогава мачът завърши 7:3 за столичани.

Следващата проверка на Локомотив е в Благоевград срещу Пирин на 14 юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ