Епично! България се завърна на 50-о място в света, ама пак всички са преди нас

7 Dni Sport07.07.2018
българия баскетбол

Националният ни отбор по баскетбол се завърна сред най-добрите 50 в света!

Международната федерация ФИБА обнови ранглистата си, като съставът на Любомир Минчев се изкачва с една позиция и вече е под №50. Лъвовете са с актив от 146,5 точки, като изпревариха Египет, който има 139,1.

Макар да оставиха зад себе си Исландия в първия етап от световните квалификации за Китай 2019, нашите национали продължават да са след ледените в ранглистата. Тригви Хлинасон и компания са на 46-а позиция със 169,7 точки. Чехия, която завърши на първо място в групата ни само с едно поражение от 6 двубоя, е 24-та с 298 точки, докато Финландия, промъкнала се във втория етап в последния кръг, се нарежда на 21-во място с 343.

В европейската ранглиста България не търпи промяна. Трикольорите остават на 28-а позиция. Лидер в света е САЩ със 748,1 точи, следван от Испания със 706,7. Впечатление прави, че съперниците, които ще се изправят срещу лъвовете във втората фаза на квалификациите към Китай, са далеч пред нашите баскетболисти. Франция е на трето място в световната ранглиста и на второ в европейската с 647,7 точки. Русия се нарежда на 12-а позиция на планетата и на 8-а на Стария континент с 455.

Единственият отбор, който на база мястото му в класацията изглежда победим, е Босна и Херцеговина. Бившата югославска република има актив от 177,2 точки, което й отрежда 43-то място в света и 24-то в Европа.

България започва решителната фаза от квалификациите срещу Франция на 13 септември в Ботевград, а три дни покъсно гостува на Русия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ