Преди да искате да сте Григор, пробвайте да сте Мико! Да играете тенис за тениса, а не за точки

7 Dni Sport06.07.2018
38

Григор Димитров е прекалено лъскавата страна на тениса!

Такива като него се раждат веднъж на 1000 години. Поне в България. Хубаво е, че ги има, за да искат всички да бъдат Григор.

Преди това обаче трябва да бъдат Димитър Кузманов. Много лошо е, че Гришо, който по принцип не играе за и в България, хвърли огромна сянка върху останалите родни играчи. Тези, които не ги е срам да излязат за купа „Дейвис“. След което да хванат влака за Сърбия, от там самолет за Италия, после към Германия и така цяла година.

Мико спечели трета титла през този сезон. Националът на България за купа „Дейвис“ триумфира на турнира по тенис на червени кортове в Калтенкирхен (Германия) с награден фонд 15 хиляди долара. Негова 15-а в кариерата си в турнирите на ITF.

Това са сухите цифри, които споделиха медиите. Зад тях обаче се крие нещо къртовско. Нещо, на което трябва да е готов всеки един, който иска утре да е Григор.

На какви турнири участва Мико ли. Постарахме се да ви направим кратка фото-ретроспекция на този в Германия. Това са турнири за хора, които играят тенис преди всичко заради тениса. Нещо много различно от тениса на Григор. Той го играе за точки в АТР.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ