След триумфите с Марица, Лора Китипова подсилва участник в ШЛ

7 Dni Sport06.07.2018
лора китипова

Волейболната националка Лора Китипова, която през изминалия сезон бе в основата на големия успех на Марица (Пловдив) и пробива в Шампионската лига, напуска пловдивския клуб и продължава своята кариера в Румъния.

Разпределителката ще подсили сребърния медалист от Шампионската лига – Волей (Алба-Блаж). Китипова заменя в румънския клуб колежката си в националния отбор Петя Баракова, която триумфира със среброто с Алба-Блаж, но след това предпочете оферта от Полша. В Алба-Блаж 27-годишната Китипова ще бъде съотборничка с националката Мария Каракашева, която също подписа договор по-рано с тима.

От своя страна шампионът Марица (Пловдив) остава без разпределителка, след като и другата състезателка на този пост – сръбкинята Кристина Чешляр, ще играе от новия сезон в Унгария. С това българският представител, който получи промоция да играе директно в груповата фаза на Шампионската лига, ще трябва да търси нови попълнения за поста разпределител.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ