Прагматичен Левски показа какво да очакваме срещу Вадуц! Обертан торпилира украинци в последната контрола

Левски - Олександрия, контрола, Габриел Обертан

Левски спечели с 1:0 последната си контрола от предсезонната подготовка. „Сините“ се наложиха над украинския Олександрия с красиво попадение на френската си звезда Габриел Обертан. Преди мача пък се състоя официалното представяне на тима пред феновете на стадион „Георги Аспарухов“.

Левски започна по-активно мача и в 7-та минута „сините“ изпуснаха първата си добра възможност за попадение. Новото попълнение Мариани открадна топката, която бързо стигна до Обертан в половината на украинците. Французинът получи достатъчно пространство да стреля, но вратарят Панкив се справи. Секунди след това той отрази и изстрел на Серджиу Буш. Стражът на Олександрия бе на мястото си и при далечен удар на Хали Тиам в 16-та минута. В 20-та логичното се случи и Левски поведе. Попадението дойде изцяло благодарение на класата на Обертан, който „заши“ кълбото под сглобката на гредите със страхотен удар от около 25 метра.

Олександрия опита бързо да върне гола и направи няколко добри атаки, с които защитата на Левски  успя да се справи около и в наказателното си поле. В 29-та минута обаче Божидар Митрев допусна една от познатите си неточности, но за негов късмет съперниковият футболист не успя да реагира и да прати топката в мрежата му.

В 32-та минута Тиам направи добър пробив и стреля вляво в наказателното поле, но Панкив отново се справи. В 43-та минута Мариани отправи подканващо центриране пред вратата на Олександрия, но нямаше негов съотборник, който да засече в мрежата.

СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ЛЕВСКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

На полувремето Божидар Митрев отстъпи мястото си на Мартин Полачек, а капитанската лента бе дадена на Иван Горанов. Новият вратар на „сините“ си заслужи аплодисменти от публиката в 52-та минута, намесвайки се авторитетно при атака на съперника. Играта пък се изнерви доста в следващите минути и футболистите на Делио Роси отнесоха няколко тежки удара. В игра последователно се появиха Белмонт, Станислав Костов, Станислав Иванов, Ивайло Найденов (той смени Горанов и Яблонски сложи лентата), Илия Димитров и Ивайло Иванов.

В 79-та минута Полачек и бранителите пред него допуснаха неразбирателство. Защитниците не скочиха при центриране отляво, вратарят излезе закъсняло и това позволи на футболист в бяло-зелено да стреля с глава. За щастие на „сините“, над вратата. Те пък можеха да вкарат втори гол в 86-та минута, когато Костов овладя след грешка на украинската отбрана и стреля от малък ъгъл. Топката прелетя покрай далечната греда. В следващата минута пък играч на Олександрия бе изпуснат при корнер и стреля с глава, а пред голлинията Аймен Белаид изчисти. При вторият пореден ъглов удар нападател на украинците отново успя да стреля от 6-7 метра, този път с крак, но прати високо над вратата. В 89-та минута защитник в бяло-зелено изчисти на метър от голлинията и предотврати второ попадение за Левски.

В понеделник „сините“ заминават за Лихтенщайн, където в сряда е първият им официален мач за сезона от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу Вадуц. Като цяло Левски изигра стабилен двубой, в който почти не допусна грешки и си заслужи победата с прагматична и умна игра, каквато показа в голяма част от миналия сезон. Явно това и трябва да очакват феновете в срещата с Вадуц на 11 юли.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ