Ел Маестро наясно с 9 от титулярите за двубоя с Рига в Лига Европа

ЦСКА, Нестор Ел Маестро

Завръщането на ЦСКА в евротурнирите ще стане факт точно след една седмица, а треньорът Нестор Ел Маестро до голяма степен е наясно със стартовите 11 за първия мач. Червените посрещат ФК Рига на „Армията“ на 12 юли (четвъртък) от 20:45 часа. 9 от титулярите изглеждат сигурни, а дилемите по състава са свързани с центъра на защитата и средата на терена.

Фаворит да стартира под рамката е Черниаускас, който с 13-те си мача има по-голям опит на международната сцена от Стипица (10 участия) и Китанов (дебютант). Литовецът и хърватинът записаха по 180 минути в проверките.

Една от основните дилеми е за партньора на Бодуров в центъра на защитата. Чорбаджийски може отново да действа редом до него, както през миналия сезон, но младият Гълъбов и Дюлгеров също са опции. Никой от тримата не е записал участие в евротурнирите и ще дебютира, ако получи възможност за изява. Чорбаджийски и Гълъбов са с по-големи шансове за титулярно място от Дюлгеров. По-малка вероятност има да се пробва вариант, при който Перейра или Секулич да е централен защитник, но в контролите и двамата бяха използвани само като бекове. Секулич е фаворит да стартира отдясно срещу Рига, а отляво без сериозна алтернатива е Жеферсон.

Другата голяма дилема е свързана с партньора на Малинов в средата на терена. Подобно на центъра на защитата и тук има доста варианти. Пинто е най-опитен, а има и 10 мача в Лига Европа за Беленензес, включително в груповата фаза. От друга страна, 17- годишният Антов получи най-много минути от халфовете в контролите (251) и се представи доста солидно. Новото попълнение Жанио Бикел също имаше добри моменти в спарингите и може да получи шанс.

В предни позиции четиримата изпълнители изглеждат сигурни. Каранга ще води атаката, след като получи похвали от Ел Маестро за формата си, а и все още няма сериозна конкуренция на поста. Бразилецът игра само срещу Брьондби, като излезе 5-6 пъти на голови позиции и се разписа веднъж. По фланговете ще атакуват Десподов отдясно и Енрике отляво, като те показаха подобри изяви от конкурентите си – съответно Джеси и новото попълнение Жоржиньо. Тиаго пък до голяма степен е без алтернатива на позицията зад нападателя, като той се включи силно с голове срещу Нагазаки и Брьондби.

До първия мач с Рига ЦСКА почти сигурно ще има още едно попълнение, като се очаква това да е централен нападател.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ