Любо Минчев: В какъвто и състав да сме, не виждам много шанс срещу Франция

7 Dni Sport04.07.2018
баскет

Националният ни отбор се завърна вчера следобед от Чехия. Трикольорите си пристигнаха със смесени чувства, след като бяха близо до обрат срещу победителя в групата ни от световната квалификация, но в крайна сметка отстъпиха със 75:81.

Селекционерът Любо Минчев призна, че неговият тим е изпълнил програма минимум с класиране за следващата фаза, но е пропуснал да постигне поне още един успех. „Класирането е най-важното нещо и цел. Изпълнихме програмата минимум. Максимум щеше да е, ако нещата се бяха развили по най-добрия начин за нас в последния мач. За мен провал е отбор, който е с голям потенциал и големи амбиции, да не успее. Не смятам, че ние превъзхождаме отборите от нашата група. Според мен показахме, че за момента сме горе-долу равностойни. Всичките ни мачове, които ги губим, са с малка разлика. Единствено в първия мач с Финландия, дори да бяхме победили, щеше да е незаслужено, защото те контролираха целия мач. В останалите имахме сериозни шансове да спечелим“, коментира на летището Минчев.

Той допълни, че никой в щаба не е следял развитието на мача между Финландия и Исландия (91:77), който класира тима ни в следващия етап, и допълни, че дори и в пълен състав срещу Франция на 13 септември, не вижда голям шанс за победа. „Трябва да видим как ще направим плана за подготовка, как ще дойдат състезателите и кога ще започнат подготовка с клубовете си. Франция в този прозорец игра с всичките си звезди, не знам дали и септември ще бъде така. Толкова потенциал да се противопоставим на Франция в този състав, с който бяха, надали имаме. И в миналото обаче се е случвало нашият национален отбор да побеждава и най-добрите“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ