Локо (ГО) взе талант, който Лудогорец измъкна от ЦСКА

Кристиян Китов, Лудогорец

Горнооряховският „Локомотив” подписа с един от най-големите наланти, излезли от школата на шампиона „Лудогорец” – Кристиян Китов. 21-годишният халф е единственият юноша на „орлите”, който проби в първия отбор и дори вкара гол при дебюта си. Това стана срещу „Черно море” (Варна) през пролетта на 2014 г.

Кристиян Китов е роден в София и започва да играе с децата на ЦСКА. След това премина в Детско-юношеската школа на шампионите. В последните два сезона Китов има три мача за първия отбор и още 13 за дублиращия на „Лудогорец”. След края на последното първенство той разтрогна с шампионите и от няколко дни има договор с „Локомотив”. Контрактът му е за една година с опция за удължаване с още една, съобщи президентът на горнооряховските железничари Георги Бижев.

В отбора се връща още един добре познат футболист на горнооряховските фенове – Мартин Сандов отново тренира с „черно-белите”. Очакват се още двама играчи да се присъединят към отбора в хода на подготовката за новото първенство.

В събота (7 юли) „Локомотив” ще изиграе втората си контрола. Съперник ще бъде новакът във Втора лига „Кариана” (Ерден). Срещата е от 18 часа на базата в Правец. Следващата седмица „Локо” ще гостува на „Дунав” в Русе, като контролата ще бъде използвана от „драконите” да представят новата си селекция пред родна публика.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ