Тежки преговори с бившите собственици на Левски чакат силните фигури на „Герена“

Левски Ботев Пловдив (8)

Тежки преговори с бивши собственици на Левски текат ежедневно и отнемат доста пари, време и ресурс на ръководството на клуба от „Герена“. Става въпрос за седемцифрени суми, които са изискуеми както от Спас Русев, така и от предишни акционери на сините. Последният собственик има претенции за около 4 милиона лева, които явно е оформил като заеми.

Господинът от Лондон анонсира, че ще се наложи да опрости въпросната сума, но явно това не зависи само от него като частно лице, а от позицията му на съдружник в една от компаниите, която все още е голям спонсор на клуба. Глобалният дълг на Левски все повече се приближава до кота 25 милиона лева, като кредиторите са НАП и юридически лица, свързани със строежа на сектор А на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, който отскоро се казва „Трибуна Щрабаг“.

Ежедневните преговори се водят на възможно най-високо ниво, като едва след първоначални споразумения на четири очи оперативното ръководство на Левски договаря периоди на разсрочване, както и размер на погасителни вноски.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ