Локомотив (Пловдив) скача за задължителна победа срещу Дунав

Витоша Бистрица Локомотив Пловдив 12

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви, че отборът му ще подходи напълно сериозно към домакиството на Дунав от първия кръг в Група Б на втората осмица в първенството. „Смърфовете“ са много близо до класиране на бараж за Лига Европа. Мисията може да бъде изпълнена още този уикенд, ако тимът победи русенци, а в същото време Септември (София) загуби от Славия.

Акрапович беше категоричен, че тимът ще търси трите точки и няма да се пази за предстоящия четвъртфинал за Купата на България срещу Етър. „Черно-белите“ ще бъдат без наказания Абделхаким Буна, а все още контузия лекува Мустафа Абдулхани. Любимецът на феновете Димитър Илиев вероятно ще остане на пейката. В предни позиции ще стартират Анте Аралица и Един Бахтич.

Дунав ще излезе на „Лаута“ с желанието да вземе реванш за загубата с 1:4 на същия сезон по-рано през сезона. Емин Ахмед е контузен, а нигериецът Дамиан Мадуба още няма картотека. Старши треньорът Людмил Киров ще заложи в атака на Исмаил Иса и Ахмед Ахмедов.

„Това са истинските двубои. Всеки мач с Локо е труден. Аз искам да взимаме максимума от всеки двубой. Дано да изненадаме съперника“, коментира Киров.

Локомотив е лидер в групата с 35 точки, следван от Славия с 33. Дунав е последен с 20 точки.

Рефер на двубоя в Пловдив ще е Николай Йорданов.

Вероятни състави:

ЛОКО ПД: Луков; Петрович, Езе, Везалов; Карагарен, Ангелов, Банович, Умарбаев, Ожболт; Бахтич, Аралица

ДУНАВ: Макенджиев; Инкоом, М. Ковачев, Динков, Исаевски; С. Ковачев, Попадийн, Станоев, Б. Васев; Ахмедов, Иса


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ