Домусчиев пак опита да взриви футболна България! Почнал преговори с Мъри!

станимир стоилов мъри

Станимир Стоилов е отказал да поеме „Лудогорец“. Най-успешният български треньор в последните години е получил покана да замени Антони Здравков начело на шампионите. Той я е отклонил заради едно от условията, поставени от ръководството на „орлите“, твърди „България Днес“.

Мъри е бил потърсен заради кризата, в която изпадна отборът през пролетта. „Лудогорец“ няма победа след подновяването на първенството. Записа два равни и една загуба, което накара шефовете на клуба да потърсят заместник на Сухия.

Стоилов е бил първи в списъка. Преговорите с него са били в напреднала фаза, когато се е появил препъникамъкът за сделката. От „Лудогорец“ са обявили на специалиста, че искат само него, а не целия му екип. От години Мъри работи заедно с бившите си съотборници в „Левски“ Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Те бяха с него на „Герена“ по времето на „синия“ дрийм тим, в „Литекс“, „Ботев“ (Пд), „Астана“ и националния отбор на Казахстан.

От „Лудогорец“ не искали те да пристигнат с него в Разград. Вместо това Стоилов трябвало да работи с тези, които в момента са в екипа на Здравков. Сред тях преобладават испанците. В щаба са помощникът Бруно Пивети, кондициоанните треньори Иван Диас и Иън Кол, анализаторът Лукас Оливейра и видеоанализаторът Рафаел Ферейра. Именно това искане е накарало Стоилов да отхвърли поканата на „Лудогорец“.

Ръководството на „орлите“ няма готов вариант за заместник на настоящия си наставник и това го спасява от уволнение до момента. Самият Здравков е недолюбван от футболистите си заради поведението си спрямо тях, съобщи вече „България Днес“. Това доведе и до невижданата в Разград криза откъм резултати.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ