Васил Божков направи трансфер №1 на десетилетието в Левски!

васил божков

Левски от 10 години не може да хвъне ръка в играта на трофеи, защото политиката му е грешна. Трансферната. Както тази с играчите, така и онази другата – с ръководителите.

Сега обаче на „Герена“ направиха своя трансфер №1 на десетилетието. И не става дума нито за Божинката, нито за Никито, нито за останалите НиЛо-абонати. Трансферът, който ще направи Левски друг клуб е привличането на Павел Колев.

Преди 4-5 години написах, че това е единственият в България футболен ръководител, който се разви така, както трябва – без форсиране, без промотиране, без да става куче на този или на онзи. Затова вярвах, че един ден нормалността ще надделее и Боби Михайлов ще се махне, за да остави БФС на наистина европйски ръководител.

Е, Михайлов не го направи и може би това е най-доброто, което можеше да стори за Левски. Защото му осигури ръководител от друго измерение. Павката беше надежден футболист в Левски, после безнадеждно коректен журналист в „24 часа“, участва активно в идването на власт на Четвъртите в света, но не застина в развитието си като тях, а изкара де що има курс за повишаване на квалификацият в УЕФА. Ако следите Колев в социалните мрежи ще разберете, че когато той направи нещо, то отеква в УЕФА. Без значение взел ли е лиценз за следващо ниво, или е вкарал гол в квартален мач.

Днес Колев е безспорно най-разпознаваемото българско лице сред номенкатурата в Нион. Работил е със стотици агенти, покрай безкрайните им жалби в БФС, знае им номерата. Изнесе на плещите си органазирането на Европейското първенство за юноши у нас. Прокара задължителните за БФС новости, пробивайки през дървените глави на „Иван Асен“. Опитоми лигльовците в националния отбор. Опита се да ограничи доколкото му позволиха „домусчиевщината“ в Съюза. Превърна биографията на Наско Сираков в роман-бестселър. И е болен левскар! Което не му пречи да е нормален.

Какво повече трябва да притежава един човек, за да застане начело на „сините“!?

На 6-и март, когато Васил Божков или някое от безкрайните му лица назаем вземе официално Левски, трябва да направи още нещо много важно: да обяви, че В СЛЕДВАЩИТЕ 3,5 ГОДИНИ ЛЕВСКИ ЩЕ БЪДЕ РЪКОВОДЕН ОТ ПАВЕЛ КОЛЕВ. Поне!

След тях Левски ще е най-европейския клуб в България! И най-печелившия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ