Фурор на „червен“ беглец! Сам разкова португалски гранд за една от сензациите на годината в лигата

1

Бившият футболист на Литекс и ЦСКА Арсенио Нунеш избухна с три асистенции в Португалия и обра овациите от всички експерти за представянето си с екипа на Маритимо срещу Бенфика. Тимът на Арсенио хвърли голямата бомба на сезона в Лига НОС, а и със сигурност сътвори и една от сензациите на годината, побеждавайки с 3:1 като гост гранда Бенфика на неговия „Луж“.

Жонас изведе Орлите напред още в 3-та минута преди Арсенио да се развихри по дясното крило. Той първо пусна приканващо за Чикиньо на наказателното поле, който с перфектно премерен изстрел изравни в 5-та минута. В 16-та бившият играч на ЦСКА направи самостоятелен пробив от центъра на терена и подаде остро пред голлинията, където Педро Нуно бе задължен да засече точно. Мамаду Лоум вкара третото попадение за Морейрензе с удар по тревата след къс пас на Арсенио в 36-та минута. За „зелено-белите“ това бе трета победа в последните им четири мача и те се изкачиха до 7-о място, докато Бенфика се срина до петата позиция.

Припомняме, че през 2017 г. Арсенио напусна ЦСКА след дълго мрънкане пред ръководството, че вече не се чувства щастлив у нас и иска да се прибере в родината си, където е желан от бившия си клуб Морейрензе. В крайна сметка договорът му бе прекратен по взаимно съгласие след 28 мача с 4 гола и 6 асистенции за „червените“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ