Само в 7DniSport.bg

Бивш топ рефер хвърли бомбата: Босовете на клубовете влияят на първенството

7 Dni Sport05.11.20180
ЦСКА Левски 2ро (33)

Бившият топ рефер на България Любе Спасов коментира настоящата ситуация с неговите колеги у нас.

Той призна, че президентите на футболните клубове оказват много силно влияние върху реферите и това се отразява и на работата им.

„Българското съдийство не е на необходимото ниво, а това си има ред причини. Едни от основните виновници са българските президенти. Едно време, когато аз ръководех срещи, клубовете се интересуваха кой ще свири мача. Малко по-късно, когато се настаниха групировките във футбола ни, тогава не питаха кой ще свири мача, а искаха предварително „този“ и „онзи“ да им го ръководи. Когато президентите на футболните клубове навлязоха в изпълнителния комитет на БФС, започнаха да оказват силно влияние върху съдийството и то тръгна по наклонената плоскост надолу. По онова време имаше опити за натиск, но той беше по интелигентен начин. Нямаше грубост, нямаше сила. Когато нещата не се получаваха, те не реагираха, както реагират президенти и ръководители в момента.

Най-голяма грешка на съдията е, когато тръгне да компенсира. Тогава става за смях. Разликата между добрия и слабия съдия е, че добрият греши по-малко“, коментира Спасов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ