Лудогорец мачка със същия резултат като Левски и бързо си върна върха, Кешеру изравни Костов с хеттрик

кешеру

Лудогорец си върна върха в Първа лига часове след победата на Левски над Ботев (Пловдив), и то със същия резулат като „сините“ – 4:1, но като гост на Етър. Клаудиу Кешеру реализира хеттрик за разградчани, разписа се и Марселиньо, а за Болярите точен бе Аласана Мане.

Етър игра нелошо в първите 15 минути, но след това се срина за 5. Кешеру изведе Лудогорец напред след грешка на Мане и рейд на Кампаняро в 20-та, а в 25-та Лукоки асистира на Марселиньо за 2:0. Преди двете попадения Козмин Моци удари греда.

В 35-та минута Мане наказа грешка на Сисиньо и Дяков. Бразилецът опита да подаде към капитана, който също не се справи добре и Боджадж открадна топката. Нападателят пусна перфектен пас за халфа, който реализира във втори пореден мач – 1:2. Надеждата за изравняване обаче само трая две минути след второто попадение на Кешеру за деня. Румънецът се разписа с красив удар от границата на наказателното поле. Той оформи и хеттрика си в 54-та минута след перфектно извеждащо подаване на Марселиньо, което просто задължи нападателя да преодолее Христо Иванов и да вкара за 4:1.

До края на мача попадение на Кампаняро бе отменено заради засада, а Христо Иванов изби от голлинията удар на резервата Жоао Пауло. За Етър са за отбелязване изстрелите на Боджадж и Батрович, които обаче не  бяха проблем за Ренан.

Лудогорец си върна аванса от 1 точка пред Левски – 35 срещу 34. Третият ЦСКА е с 32. Етър остава седми с 18 точки след 14 мача. С трите си гола днес Клаудиу Кешеру пък се изравни със Станислав Костов в голмайсторската листа на Първа лига. И двамата имат по 13 попадения.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ