Верея се устреми към световен антирекорд след 26-ия си мач без победа! Септември сложи край на ужасяващата си серия със спорна дузпа

Локомотив София Септември София Купа България (19)

Септември сложи край на серията си от 10 поредни загуби в Първа лига с успех 1:0 над тоталния аутсайдер в елита Верея. Асен Чандъров реализира единственото попадение на националния стадион след спорна дузпа в 21-та минута. Преди мача Борис Галчев атакува съперника, че е несериозен клуб, в който не се знае кой е собственикът, кога ще вземат футболистите пари и заради това изобщо Верея няма място в елита на българския футбол.

В 7-та минута Янко Георгиев изби лошо центриране от корнер и Антон Огнянов стреля от точката на дузпата, Топката се удари в земята и щеше да прехвърли стража, но той все пак успя да я отклони над вратата си. Септември отговори с пробив на Байду, завършил с подаване към Гади в наказателното поле. Нападателят стреля в близкия горен ъгъл, но Георги Георгиев изби.

В 21-та минута Фабиано тръгна към наказателното поле отдясно, бе застигнат и от съперника и се строполи на тревата с претенции за дузпа. Реферът Георги Кабаков веднага я отсъди, въпреки че дори телевизионнитте повторение не показаха с категоричност, че фаул има. Асен Чандъров не се интересуваше от от и с безкомпромисно изпълнение превърна наказателния удар в гол за 1:0.

В 33-та минута защитник попречи на Георгиев да улови топката и Гади получи шанс да стреля, но Иво Иванов застана на пътя на топката и предотврати сигурен втори гол във вратата на Верея. Голмайсторът на Септември пропусна и очи в очи със стража на старозагорци в 56-та минута, като не успя да реализира и при добавката.

В 71-та минута Янко Георгиев спаси Септември от изравняване, избивайки опасен удар на Антон Огнянов от статично положение. След корнера Иво Иванов стреля неточно с глава.

В 77-та минута гредата спаси Верея от втори гол. Асен Чандъров проби добре към дъгата на наказателното поле и стреля, Иванов се хвърли на шпагат и след висока парабола топката се удари в напречната греда.  3 минути преди края на мача се стигна до разправия в наказателното поле на Септември заради размяна на реплики между Томаш Кошут и Мирослав Будинов. Половината футболисти на терена влязоха в разпрата, но тя бързо бе прекратена.

90 секунди преди края на срещата отбраната на столичани сякаш заспа и трима от Верея разиграха ефектно пред наказателното поле преди Вушурович да стреля силно от въздуха. За щастие на Янко Георгиев топката прелетя край гредата му.

С победата, която е едва втора за тима този сезон, Септември събра 7 точки и се отдалечи на 3 от Верея, който си остава на дъното в класирането. „Сините“ от Стара Загора днес записаха 26-ия си пореден мач без победа в елита, което със сигурност ги доближава до световния антирекорд по този показател.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ