Проблем за Любо Минчев и България! Олимпиакос и Химки спират звездите на националния за следващите мачове?!

любо минчев

Любомир Минчев е включил 14 имена в разширения състав националния ни отбор за втория прозорец от световните квалификации.

Трикольорите ще се изправят на 30 ноември в Ботевград срещу Босна и Херцеговина, а три дни по-късно гостуват на Франция в Лимож. Лъвовете все още имат реален шанс за атака на третото място в група К, което ще ги класира за световното първенство в Китай догодина.

Нашите са с актив от 3 победи и 5 поражения, докато Финландия и Русия са пред тях с по 4 успеха и загуби. Чехия вече си осигури място на шампионата на планетата, а Франция се нуждае от само още една победа в оставащите 4 мача, за да я последва. Босна пък се намира на шеста позиция с два успеха от 8 двубоя и на практика е без надежда за класиране.

От родната федерация съобщиха, че ще обявят списъка с 14 баскетболисти на Минчев в понеделник. Със сигурност в него влизат двете най-значими фигури на този спорт в момента – Александър Везенков и Дий Бост.

На този етап обаче не е ясно дали двамата ще бъдат пуснати от Олимпиакос и Химки, за да играят за България. По същото време техните клубове ще имат мачове в Евролигата, а поради неразрешения конфликт на организацията с ФИБА играчите получават забрани за участие в националните селекции.

По-голяма е вероятността Бост да получи разрешение за втория прозорец. Причината се крие в това, че руската федерация ще изисква от местните клубове да позволят на тамошните национали да играят за Сборная. Ако това се случи и те бъдат пуснати, то това би трябвало да важи и за натурализирания американец.

По всяка вероятност обаче като опция пред Минчев за чужд баскетболист стои и Джейсън Уошбърн. Центърът е съотборник със Станимир Маринов в Клуж, като от началото на сезона има средно по 13,5 точки, 4,7 борби и 3 асистенции за коефициент 17 6 4 изиграни срещи.

Везенков е в списъка на Минчев за Босна и Франция, но едва ли ще бъде пуснат от Олимпиакос, предвид добрите му изяви за гръцкия гранд.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ