Крушарски в най-доброто си настроение: Животът в Локо е най-сладък! На финала за Купата ще сме със Струмска слава

ЦСКА Локомотив Пловдив (4) крушарски

Президентът на Локо Пловдив Христо Крушарски даде интервю за „Тема спорт“ преди двубоя с ЦСКА. Той засегна и редица въпроси, свързани с клуба. Крушарски в момента е в Аржентина, но се съгласи на интервю по телефона.

– Доволен ли сте от позицията на отбора в класирането?

– Да. Всичко върви, както сме го начертали. 6-ото място си го имаме, това ни е и целта. Аз искам да сме в челната шестица. Сега основното е да се укрепим в горната част на класирането. Втората осмица да си я гонят други отбори. На нас сега не ни е цел да се класираме за Лига Европа. През този сезон ще се нагласяме, а по-следващото лято – през 2020-а, вече искам да сме на международната сцена. От тази гледна точка искам да сме в шестицата, изобщо не мислим за долната половина на таблицата. Няма какво да се занимаваме там. Иначе за купата ще си играем, както подобава. Ако я спечелим – Лига Европа е добре дошла. Но не ни е фиксидея.

– Имате ли предпочитан съперник за 1/4-финалите?

– Да минем със силните съперници отсега, а като ги отстраним, на финала ще играем с някой по-лесен отбор. Предполагам на финала ще сме срещу Струмска слава (смее се).

– Акрапович наскоро направи една година начело на Локо Пловдив. През последното десетилетие друг треньор не се е задържал в клуба толкова дълго без прекъсване. Очаквахте ли Акрапович да остане толкова време?

– Ние, пловдивските отбори, сме се разбрали да не си сменяме треньорите като носни кърпички. Виждате, че и в Ботев си държат здраво на Киров. Аз се радвам, че Акрапович се задържа. Не виждам смисъл от постоянни смени. Човекът си върши добре работата, а и трябва да има последователност.

– В началото имаше външна съпротива срещу него, като че ли не беше лесно приет?

– Не ме изненадва. Ние сме най-добри в това да намираме кусури на другите. В това сме най-компетентни. Но както обичам да казвам – на мен пари ми дайте, а не акъл. Иначе има много хора, които са против всичко. Защо – и те не знаят. Но да са на контра.

– Като че ли в последно време намаляха вътрешноклубните скандали в Локо?

– Ами да, аз вече съм четири години тук. От 90-те помните ли някой друг да се е задържал по-дълго време?! В момента е най-сладкият живот в Локо. Наистина е по-спокойно. Подредихме си къщичката, а и в школата започна да се работи, както аз искам. Чаках ги да се организират, чаках и накрая аз им наредих как да действат. И ще започнем да раждаме свои кадри, макар че това, разбира се, няма да се случи още утре. Що се отнася до клуба – не само че се задържах, но скоро ще започна да печеля и пари от това! Аз си го развивам като фирма. Първо трябва да инвестираш, да поставиш стабилните основи, а след това да чакаш плодовете. Като се наложи ред и дисциплина, и нещата се получават, не е толкова трудно. Само желание трябва да има.

– Добре, но как планирате да спечелите пари от футбола? Защото много собственици преди вас се надяваха на същото, но се опариха от суровата действителност…

– Във футбола от какво може да се печели? От трансфери, разбира се. Половината от приходите на големите клубове идват от трансфери. По-малки проценти са от билети, от спонсори и това е. В България няма от какво да се печели. Хубавото е, че ние имаме конвертируеми футболисти. Като вземем и базата, ще бъде още по-лесно да печеля.

– Какво се случва около базата в този ред на мисли?

– Засега се оправят законово някои неща. Формализми. Предполагам, че ще има някакви новини в първите дни от новата година.

– Събрахте млад отбор, но не ви ли притеснява, че бройката на чужденците е твърде голяма?

– Ама те са европейци, те не са чужденци. Те са си наши хора. Европа е в нас и ние сме в Европа. Не ме притеснява. Ние от най-възрастния отбор станахме най-младият. Докато не започнем да вадим наши кадри, трябва да се оправяме според реалностите. Аз съм сигурен, че след време ще започнем да произвеждаме и наши момчета.

– Има ли интерес към ваши футболисти?

– Има, и то доста голям. Сега към края на годината ще видим дали има нещо интересно като оферти и ще преценим какво да правим, дали да ги задържаме, или да продаваме.

– Георги Самуилов вече официално излезе пред медиите като собственик на Ботев. Познавате ли се с него и какво очаквате да постигне в клуба?

– Веднъж сме гледали мач с него и с Румен Чандъров. Аз съм отворен и занапред да сядаме един до друг със Самуилов и да продължим да общуваме. За мен пловдивското дерби трябва да е празник за града и за публиката, а не да се превръща във война. Какво ще постигне, не мога да коментирам.

– Кога да ви очакваме обратно в България?

– Ще видим, вероятно към края на годината. Сега ще посетя и Бразилия. На 14-15 ноември ще присъствам на мача Крузейро – Коринтианс. Както вече съобщихме, от Крузейро проявяват интерес към някакво сътрудничество. Може да излезе нещо интересно оттам. После се прибирам и пускам в ход нова фабрика, защото консумацията е голяма.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ