Капитанът закопа Берое при исторически дузпи срещу Ботев! Канарите са последният 1/4-финалист за Купата

Витоша Бистрица Ботев Пловдив (28)

Ботев Пд е последният четвъртфиналист за Купата на България след победа 4:3 с дузпи над Берое.   Заралии и пловдивчани изиграха великолепен мач с много интересни атаки, но без да си отбележат в гол в продължение на 120 минути и се стигна до рулетката на дузпите, при които Мартин Райнов изпусна последният удар за старозагорци, а Серкан Юсеин се превърна в герой за Канарите. Днешното изпълнение на дузпи бе първо между двата отбора в турнира.

Двубоят започна на висока скорост и с атаки към двете врати. Първата сериозна възможност дойде в 19-та минута, когато Бригидо бе намерен сам на точката на дузпата, но вместо да насочи в мрежата, стреля в тялото на Джонатан Перейра. Ботев отговори с опасен изстрел на Неделев, който профуча над гредата в 34-та минута. В последната минута на полувремето Кайзер се справи с мощен удар на Хаджиев.

През второто полувреме Душан Перниш спаси два удара на Густаво Афонсо. В последната минута на редовното време бразилецът направи хубав пробив до аутлинията, но пред вратата нямаше кой да засече острото му подаване. Във втората от трите минути добавено време Даниел Кайзер изби силен изстрел на Бандаловски в близкия ъгъл.

В началото на първото продължение от 15 минути гол на Вандерсон бе правилно отменен заради засада на Алфредо Мартинс, а в краят му Афонсо поиска дузпа след шпагат на Бандаловски. Ситуацията бе доста спорна, но Станислав Тодоров прецени, че защитникът е играл първо с топката и отсъди корнер.

В 115-та минута Мартинс можеше да реши срещата в полза на Берое, но изстрелът му с глава прати топката на сантиметри покрай гредата и се стигна до дузпи.

Кайзер улови посоката на удара на Алфредо при първия удар за Берое, но топката бе прекалено силна и се оплете в мрежата. Тошко Неделев безкомпромисно изравни, въпреки че и Перниш усети къде ще бъде пратено кълбото. Гаджев не трепна при втората дузпа за заралии, а под освиркванията на старозагорската агитка Стивън Петков прати над гредата – 2:1 за Берое. Георги Ангелов обаче не изпълни добре за заралии и Димитър Пиргов изравни – 2:2 след първите 6 дузпи. Технично изпълнение на Фирцулеску не остави шанс на Кайзер, но и Джонатан Перейра бе точен – 3:3.  Капитанът на старозагорци Мартин Райнов изпълни над гредата петата дузпа и Серкан Юсеин не изпусна шанса да прати Ботев на 1/4-финал!  Останалите четвъртфиналисти са Струмска слава, ЦСКА, Септември, Черно море, Лудогорец, Локо Пд и Етър.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ