Димитър Бербатов: Отвлече ме най-големият мафиот! Помощ!

Бойко-Борисов-Димитър-Бербатов-Достойните-Българи-23-1280x910

Историята с отвличането на Димитър Бербатов преди той да подпише първия си договор с ЦСКА е част от футболния фолклор у нас, но никога до днес самият нападател не бе говорил за нея. В голямо интервю пред списание „4-4-2“ Бербо разкрива малко повече подробности за случката.

„Беше много объркващо и плашещо, защото бях много млад. Стана късно вечерта – отведоха ме на някакво непознато място и не знаех къде съм. Искаха да подпиша с друг клуб в България, този на най-големия мафиот в страната по това време. Нещата тогава се случваха по този начин, казваха просто „Отидете и го доведете!“.  Имаше един тип, който не спираше да ми говори глупости, а аз нищо не чувах. Мислех си само „Какво става, къде съм?! Помощ!“. Проведоха се много телефонни разговори тогава, но за щастие успяха да ме измъкнат и всичко беше наред, но много се уплаших“, признава Бербо в интервюто, което започва с въпроси на фенове на изданието.

„Нямахме никакви пари и се опитвахме да сме хитри. По-старите играчи ни помагаха или пък направо пазарувахме на техните сметки““Може ли да взема това и той ще плати?“. А когато футболистът отидеше и си видеше сметката се чудеше какво става. Родителите ни ни изпращаха храна, но понякога ядяхме и трохи, събрани на топче. Случвало се е да няма вода и тогава пиехме сока от буркан с кисели краставички, който беше много солен, но все пак трябваше да пием нещо. Бях само на 16 години и времената бяха трудни, но е хубаво да ги помня, защото ме направиха силен“, разказва Бербатов за първите си дни в ЦСКА, но не разкрива кои са били тези, на които е „помогнал“ да набъбнат сметките.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ