Класика срещу боксовата круша в елита осигури на Етър място на 1/4-финалите

септември - етър (13)

„Етър“ продължава за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. „Виолетовите“ победиха с 3:0 старозагорския „Верея“ в днешния осминафинал, игран на стадион „Ивайло“. Срещата започна с натиск на болярите, които не позволиха съперника да организира атака през по-голямата част от полувремето. То премина изцяло под диктовката на домакините, които определяха какво да се случва на терена и задаваха темпото на игра, с което опонентите им се съобразяваха.

Още в 12-ата минута резултатът можеше да бъде открит, като Петков получи топката в близост до наказателното поле на съперника и стреля, но шутът му премина встрани от целта. В 17-ата минута и Почански опита да изненада защитата на опонента, но завършващият му удар при поредната акция на скорост за Етър се оказа неуспешен. В 24 минута Тевия от Верея получи жълт катртон. В края на първата половина играта загрубя и единствено по-свободната игра, която допускаше арбитърът Иванов не доведе до показването на няколко официални предупреждения. Така или иначе преди почивката, въпреки усилията на футболистите на Етър, до откриване на резултата не се стигна.

В 51 минута натискът на „Етър“ даде резултат, когато Руменов притисна вратаря на Верея, той се опита да изчисти, но топката се отклони от крака на Руменов и влезе във вратата – 1:0. Следващите 20 минути бяха белязани от домакински натиск и старозагорци бяха натикани изцяло в половината си. В 82 минута Иван Петков намери нахлуващия в наказателното поле Иван Стоянов и той вкара за 2:0. Класическото 3:0 оформи в 86 минута Крум Стоянов след пас на Боджадж.

Етър: Господинов, Артюнин, Василев (45’ Скерлев), Почански, Варела (66‘ Боджадж), Петков, И. Стоянов(к), К. Стоянов, Гълъбов, Руменов, Ивайлов (76‘ Сърмов)

Верея: Цинцарски, Илиев(к) (45‘ Александър), Иванов, Станчев, Йоргенсен, Тевия, Диара, Киофу, Мартинович (59‘ Огнянов), Маламов, Рюстемов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ