Прероден Григор Димитров срази корав испанец на старта в Париж

7 Dni Sport31.10.2018
Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (58)

Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. В двубой от втория кръг, българинът се наложи със 7:6 (10), 6:4 над Роберто Баутиста Агут. Успехът е трети за Григор от четири двубоя срещу този съперник в световния тур. С победата днес българинът се класира за третия кръг, където ще срещне финалиста от Марин Чилич. Освен това той защити точките от миналата година, когато беше спрян от Джон Иснър.

В първия сет не само нямаше пробиви, но дори не се стигна до равенство в някой от геймовете и логично Димитров и Баутиста Агут трябваше да определят победителя в тайбрек, който ще се помни дълго. С втората си двойна грешка в сета Димитров допусна минипробив още в началото, но впоследствие се реваншира и успя да натрупа преднина 6:3, като получи три последователни сетбола. Те обаче бяха отразени от Баутиста Агут, след което драмата стана пълна. Испанецът на свой ред също пропусна три сетбола, а след 12:10 Димитров сложи точка на спора, реализирайки петия си сетбол.

В началото на втория сет Димитров стигна до първи точки за пробив изобщо в мача. Българинът поведе с 40:15 и реализира втория брейкбол, за да поведе с 2:1 гейма. Българинът влезе в серия и осъществи нов брейк за 4:1 гейма, като в този момент изглеждаше сигурен победител. Да, ама не.

За съжаление настъпи спад в нивото на игра на българина, особено в началния му удар, което позволи на Баутиста Агут да върне и двата пробива – 4:4. В деветия гейм Димитров „натисна спусъка“ и за трети път проби подаването на опонента си, получавайки шанс да сервира за мача при 5:4. Този път хасковлията не сгреши и се поздрави с успеха.

Източник: „Tennis24.bg“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ