Чичо Венци в прав текст: Много ме притеснява съдията в Разград! Нека бъде мъж!

венци стефанов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази своите опасения от назначението на Никола Попов за съдия на двубоя с Лудогорец в Разград от осминафиналите за Купата на България. Както е известно, белите защитават трофея от миналия сезон, когато победиха Левски във финала след дузпи. Последният отбор, направил това, бе Литекс през 2008 и 2009 година.

„В интерес на истината лично мен много ме притеснява. Дано да прояви коректност и мъжество. Не искам нищо, само обективност“, каза Стефанов пред „Тема Спорт“ за Никола Попов.

„По-труден жребий не можеше да ни се падне. Важното е момчетата да се хвърлят. Притеснявам се от такива тънки съдийски подпирки. Защото Лудогорец са можещ отбор и на тях не им е нужно кой знае колко. А докато нашите са млади момчета и лесно се подвеждат. Но дано всичко мине по правилата“, добави членът на Изпълкома.

Статистиката сочи, че Никола Попов е свирил 22 шампионатни мача на Лудогорец, в които тимът няма загуба при 17 победи и 5 равенства и голова разлика 49:11. Цели 10 от срещите са се играли в Разград, както ще е и сега с белите за купата.

За Славия все пак има искрица надежда. Последният мач, който Попов ръководи на Лудогорец за Купата на България, бе загубеният финал от Ботев Пд с 1:2 на 24 май 2017 година на „Васил Левски“. Той е ръководил още само един мач на разградчани за купата – победата с 2:1 над Литекс в Ловеч на 16 март 2014 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ