Левски да спре да замита 2-метровият, 100-килограмов проблем Полачек под килима! Ако Митрев не си намери топките, да изхвърлят и него!

1

Представянето на Левски през второто полувреме на загубата от Лудогорец поизмести фокуса от проблем, който всички подритваха под килима от началото на сезона – Мартин Полачек! Двуметровият чех изглежда повече като бодигард отколкото като вратар, а за съжаление на „сините“ фенове това бе грандиозно разкрито от Пауло Аутуори в последния му мач начело на разградчани. Когато си вратар на Левски и левият бек на съперника два пъти уцели рамката на вратата ти, трябва без напрежение да се справиш с ударите, без значение дали ще ги избиеш или ще ги уловиш. В първия случай Полачек заложи на по-срамното, но сигурно избиване с две ръце от под краката, което със сигурност е една от най-странните вратарски прояви, които сме виждали този сезон в Първа лига. Второто беше несполучлив опит да бъде уловена топката и това доведе и до попадението.

Като цяло щом за едно полувреме съперникът 10 пъти е стрелял към вратата ти значи не разполагаш с вратар. Лудогорец е достатъчно грамотен отбор, за да забележи слабостите на противника и да ги използва. Разградчани бяха убедени, че Полачек ще сбърка в един момент и затова нямаха никакви притеснения да стрелят към вратата му.

За своите почти 2 метра ръст и впечатляваща физика Мартин си е чисто дърво под рамката! Всяко негово действие изглежда на забавен кадър, някак тежко и мудно. „Вече работя за динамичност, експлозивност на движенията и ловкост, а не за сила и мускулатура“, обяви преди време вратарят, но времето прекарани в силови тренировки в момента му изяжда главата.

Валентин Захариев е едно от светилата по родните терени що се отнася до тренировки на вратари, но щом и той не може да накара Полачек да се представя по-добре от това, което виждаме от второто полувреме на мача с Вадуц насам значи развръзката трябва да е само една – раздяла! Независимо дали Красимир Иванов ще убеди чехът да прекрати договора си по взаимно съгласие и ще трябва да му бъдат платени няколко заплати неустойка, или ще се намери някой балък, който да купи вратаря от Левски, то неговото напускане трябва да се превърне в приоритет за клуба през зимната пауза. А дотогава Божката Митрев ще трябва да си намери топките и отново да заиграе или и той да събира багажа!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ