Историческо съдийско назначение за АЕК – Лудогорец

1

УЕФА обяви съдийските назначения за мача между АЕК Ларнака и Лудогорец в мач от Група „А“ на Лига Европа. Двата тима се срещат в четвъртък от 19:55 часа.

Двубоят е поверен на 34-годишния албанец Eнеа Йорджи. Негови помощници ще бъдат Денис Реджа и Рейди Авдо. За допълнителни асистент рефери са назначени Юджин Джая и Криденс Мета. Четвърти съдия е Ридигер Чокай.

Назначението на Йорджи е историческо за албанския футбол. За първи път местен съдия ще ръководи мач от груповата фаза на евротурнирите. Преди това рекордът беше на съдия, който свири плейоф между Жалгирис и Севиля.

Енеа Йорджи е ръководил два мача с участието на България. На 29 март 2016 г. той свири победата на родните национали с 2:0 като гост на Македония. От настоящия отбор на Лудогорец участие в мача взимат Георги Терзиев, Светослав Дяков и Марселиньо. Владислав Стоянов и Антон Недялков (тогава част от Литекс) са сред резервите. На 25 юли 2014 г. албанецът ръководи загубата на младежките национали до 19 години с 0:1 от Сърбия на европейското първенство в Унгария.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ