Наградиха Цецо Соколов за №1 преди втората победа на Лубе, Виктор избухна с 15 точки за Монца

1

Националът Цветан Соколов и вицешампионите от Кучине Лубе (Чивитанова) постигнаха втори успех в италианската Суперлига, след като се наложиха категорично над Консар Равена с 3:0 (25:19, 25:23, 25:18) в двубой от втори кръг на първенството. Преди началото на срещата Соколов получи и наградата си най-добър диагонал на изминалия сезон.

Диагоналът бе титуляр и се отчете със 7 точки. Най-резултатен стана Османи Хуанторена с 14 точки (1 блокада) и заслужено стана MVP на срещата. Йоанди Леал приключи с 13 точки (2 блокади). За Равена Камил Рихлички завърши с 13 точки (1 ас).

Капитанът на националите Виктор Йосифов и новият му тим Веро Волей (Монца) записаха първи успех в италианското първенство. Воденият от Фабио Соли отбор победи Топ Волей (Латина) с 3:1 (26:24, 25:23, 22:25, 25:23) в среща от втори кръг. Центърът изигра целия мач на страхотно ниво, като се разписа с 15 точки (3 блокади) и бе трети по резултатност. Топреализатор стана иранският национал Амир Гафур с 21 точки, чехът Донован Дзаворонок приключи с 16 точки.

Лубе заема втората позиция в таблицата с 6 точки (2 успеха), Монца е на седмо място с 3 точки (1 победа, 1 загуба). В следващия кръг ще се изиграят първите две български дербита – Цецо и Лубе ще срещнат Верона на Алекс Грозданов, а Виктор Йосифов и Мона ще мерят сили с Вибо Валентия, воден от Тошко Скримов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ