На пейката на Левски седи Буфон заради Полачек, изригна мениджър! Грешникът от Разград приключи с титулярното място

1

Двукратният шампион на България с Лудогорец и настоящ футболен мениджър Урош Голубович обяви, че вратарят Мартин Полачек не е за Левски.

Словашкият страж сбърка фатално при първия гол за „орлите“ в голямото дерби на 12-ия кръг. Разградчани победиха с 2:1 и изместиха „сините“ от върха в класирането.

„Бях сигурен в успеха на Лудогорец, защото през цялата седмица четох как Левски ще бие. С това вкараха напрежение върху „сините“. А и този Полачек е слаб вратар. Божидар Митрев е Буфон пред него. Аз го следя от три години. Тогава беше в Заглебие (Любин). В клуба му търсиха заместник година и половина. Работя със Заглебие като мениджър и затова знам.

В България коментираха неговите габарити – височина и липса на мазнини. Това е важно, но момчето не е за Левски. Със своите два метра височина е много слаб при центрирания“, сподели Голубович пред „България днес“.

Сърбинът има око за добри вратари. Той бе мениджър на сънародника си Боян Йоргачевич, за когото феновете на Левски още тъжат. Любимецът на сектор „Б“ прекрати кариерата си миналата есен, след като се оказа излишен. Йоргачевич предпочете да окачи ръкавиците, вместо да играе за друг отбор.

Полачек пристигна на „Герена“ това лято по искане на бившия треньор Делио Роси. Той замести на вратата капитана Божидар Митрев, който изпадна в криза. Тя е по-скоро от психологическо естество. Дойде след няколко грешки, които доведоха до иронични викове на феновете по негов адрес. Върхът беше в реванша с Вадуц, когато афектираният Митрев отказа да излезе за второто полувреме. Това доведе до дебюта на Полачек, който сбърка фатално за втория гол на тима от Лихтенщайн. Така въпреки победа с 3:2 Левски отпадна от Лига Европа, а Роси бе уволнен.

След идването на Славиша Стоянович словакът е титуляр въпреки грешките, които прави. Това се дължи най-вече на състоянието на Митрев.

Треньорите обсъждат Полачек да остане на пейката срещу Верея в петък. Ако това стане, на вратата най-вероятно ще е младокът Николай Кръстев. Той се върна „Герена“, след като преотстъпването му в Ботев (Враца) бе прекратено. Вече беше титуляр при победата с 6:0 над Атлетик (Куклен) за Купата. Последната дума ще има треньорът на вратарите Валентин Захариев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ