Клиничен ЦСКА се изравни с Левски и пак погна яко Лудогорец – „Армията“ празнува емблемата с 3:0

Цска Етър (34) Божидар Чорбаджийски

ЦСКА се изравни с Левски на второто място в Първа лига с 28 точки и двата тима изостават на 1 точка от лидера Лудогорец. Тази вечер на „Българска армия“ „червените“ спечелиха класически с 3:0 срещу Етър, показвайки клинична точност – във всеки от случаите, в който уцелиха вратата на Христо Иванов възпитаниците на Нестор Ел Маестро отбелязаха гол. Те направиха и доста пропуски, с които можеха да разгромят момчетата на Красимир Балъков.

ЦСКА изненадващо остави инициативата на Етър в началните минути и Болярите отправиха първият точен удар в мача. Той бе дело на Фло Боджадж в 13-та минута, но Черниаускас внимаваше и спаси. 10 минути по-късно Борис Секулич се справи с Даниел Младенов в наказателното поле на „червените“, а в 28-та домакините поведоха. Божидар Чорбаджийски бе заел точната позиция, за да нанесе удар с глава след центриране от корнер и да оплете топката в мрежата на Христо Иванов за 1:0. Вратарят на Етър спаси сигурно второ попадение само 3 минути, когато Мауридес изведе Рубен Пинто очи в очи с него. Опитният страж обаче не трепна и парира изстрела.

До края на първото полувреме Николай Бодуров с глава застраши вратата на Болярите, но топката премина от грешната страна на гредата.

Втората част започна по перфектен начин за „червените“. В 50-та минута лошо изчистено центриране попадна на крака на Жоржиньо, който технично от границата на наказателното поле оплете топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:0.

Мауридес можеше да направи 3:0 само 4 минути по-късно, когато се измъкна в пеналта, но реши да заложи на силата и прати високо над вратата от 10-тина метра.

В 68-та минута Батрович стреля от пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Черниаускас, но неточно. 7 по-късно Тиаго направи поредният пропуск за ЦСКА, неуспявайки да оползотвори отблизо извеждащо подаване на Пинто.

Логичното се случи 5 минути преди края на срещата и появилият се като резерва Кирил Десподов оформи крайното 3:0. Той бе намерен в непосредствена близост до вратата от Евандро, който също влезе от пейката.

ЦСКА – ЕТЪР 3:0

1:0 Божидар Чорбаджийски 28′
2:0 Жоржиньо 50′
3:0 Кирил Десподов 85′

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 16. Бикел, 20. Тиаго, 25. Перейра, 27. Секулич

ЕТЪР: 1. Иванов, 14. Скерлев, 3. Артюнин, 21. Василев, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 6. Мане, 10. Батрович, 8. Руменов, 11. Младенов, 88. Боджадж

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ