Марек триумфира в първият петгеймов трилър за сезона

1

Тимът на Марек Юнион-Ивкони стартира с драматичен успех сезона в Суперлигата. Волейболистите на Виктор Карагьозов надделяха като домакини над Пирин (Разлог) с 3:2 (14:25, 25:21, 25:22, 20:25, 15:12) в среща от първи кръг.

В първата част играчите на Мирослав Живков доминираха и спечелиха убедително с голяма разлика. След това обаче домакините демонстрираха повече увереност и обърнаха резултата в своя полза. В четвъртия гейм ролите се размениха и Пирин вкара мача в тайбрек.

Там от начало борбата бе за всяка точка. В решителния гейм контузии извадиха двама от основните играчи на Марек – Ивес Мутабази ссъс съмнения за скъсани влакна на гръбни мускули, а Ангел Велков изкълчи глезен. В ключовите моменти обаче дупничани се откъснаха, показвайки повече характер и се поздравиха с крайния успех.

Състезателите от Дупница заемат петото място в таблицата, а разложани са шести с 1 точка.

В следващия кръг Марек гостува на Нефтохимик 2010 (Бургас), а Пирин приема Дунав (Русе). Мачовете са на 26 октомври (петък).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ