Скандална дузпа взриви скуката край границата! Железов най-добре никога да не стъпва в Пловдив!

1

Дунав записа първа победа в шампионата от 24 август насам, когато надигра Септември като домакин на Градския стадион в Русе. След почти 2 месеца на разочарования, Драконите удариха с 1:0 Локо Пд, но успехът им дойде след скандална дузпа, отсъдена от главният рефер Валентин Железов, за когото това е поредна фрапираща грешка в мач без никакво напрежение от елита. Въпросът е защо той продължава да получава наряди в професионалния футбол, а не бъде запратен някъде в Трета лига или областните дивизии?!

Иначе двубоят в Русе бе откровено скучен. Смърфовете се отчетоха с два пропуска в рамките на секунди през първата част. Първо Бирсент Карагарен надбяга Мартин Ковачев към наказателното поле на Дунав и стреля по тревата, но Филип Димитров със страхотна намеса с две ръце отклони топката в ъглов удар. Последвалото центриране бе засечено с глава от Асен Георгиев, за чието съжаление кълбото се удари в лявата греда и напусна полето в аут. За отбелязване в първите 45 минути е и спортсменска проява на Анте Аралица, който изрита топката в тъч, след като Валентин Железов отсъди погрешно странично хвърляне за Локомотив. Действието на нападателя на пловдивчани бе посрещнато с бурни аплодисменти от трибуните.

Второто полувреме предложи една по-интересна ситуация преди да се стигне до дузпата. При нея Мартин Луков се размина с центриране от фланга, но за негово щастие Ахмед Ахмедов не успя да натисне топката и с глава я прати над вратата. Така се стигна до 67-та минута, в която центриране отляво по атаката на Дунав се удари в ребрата на Вилим Посинкович, но на реферът Железов му се привидя игра с ръка и отсъди 11-метров наказателен удар. Красимир Станоев без проблеми превърна дузпата в гол и даде преднина на Дунав, за който до края на срещата имаше само един тежък момент. Той дойде в 89-та минута след меле във вратарското поле, при което футболист в черно-червено стреля към мрежата, но топката се удари в прибраната до тялото ръка на Мартин Ковачев. Заради това и прекалено близката дистанция Железов реши да не отсъжда дузпа и за Локомотив.

В продължението на срещата резервата Исмаил Иса бе изведен очи в очи с Мартин Луков, но извърши фаул срещу вратаря. Изравнително попадение на Карагарен бе правилно отменено заради засада в следващата минута.

Победата е първа за Людмил Киров начело на русенци и тя идва и в дебютният му домакински мач начело на тима. Трите точки доближиха Дунав само на точка зад 11-ия Ботев Враца и на две зад 10-ия Витоша (Бистрица), който утре играе с Берое. Локо Пд пък не можа да се изравни със заралии и градския съперник Ботев, които са с по 20 и заемат съответно четвъртото и петото място в класирането.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ