Бивш на Левски наказа два пъти Добруджа и върна Арда зад лидерите

1

Арда (Кърджали) се върна на трето място във Втора лига след победа с 2:0 като гост на Добруджа (Добрич) в мач от 11-ия кръг. В герой за „сините’ се превърна бившият нападател на Левски Димитър Макриев, който реализира и двете попадения. Той вкара в 18-та минута от дузпа за нарушение срещу Венцислав Бенгюзов, като малко преди това домакините не получиха наказателен удар за игра с ръка на Борислав Стойчев.

Второто попадение падна чак в 85-та минута, макар че Арда имаше предостатъчно възможности да реши мача по-рано, а Атанас Кръстев удари и гредата очи в очи с вратаря на Добруджа. Пет минути преди края Макриев засече точно подаване от фланга и върна Арда на победни път, след като тимът взе само 1 точка в последните си два мача. Възпитаниците на Стойчо Стоев вече имат 20 в актива си, колкото има и четвъртият ЦСКА 1948. Лидерът във Втора лига Царско село е с 28, а вторият Монтана – с 23. Играчите на Диян Божилов пък имат само две спечелени точки от последните пет срещи във второто ниво на българския футбол и логично се намират на предпоследното 15-о място със само 8 точки от 11 мача.

ДОБРУДЖА – АРДА 0:2
0:1 Димитър Макриев (18′ д.)
0:2 Димитър Макриев (85′)


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ