Балкан сломи Академик в страхотна битка, решена в самия край

1

Балкан спечели регионалното дерби срещу Академик София като гост с 87:74 след интересен мач, решен чак в последната четвърт.

Така след третия кръг и двата състава са с актив 2/1 в класирането на НБЛ.

Небойша Видич даде почивка на Венци Петков между двата двубоя от ФИБА Къп, които Балкан има в програмата си. Началото на срещата бе много спокойно за ботевградчани, които контролираха топката и бързо взеха преднина. В края на първата четвърт обаче при първото отпускане Академик се възползва и изравни резултата до 20:20 след 10 минути.

Втората четвърт силните изяви на домакините продължиха и те зарадваха своята половина от залата с равностойна игра на силния противник. Балкан бързо взе пак нещата в свои ръце и в последните минути от полувремето с отлична серия и няколко тройки дръпна с 9, и на почивката резултатът бе 37:46, след поредица от грешки на Академик.

Ботевградчани продължиха да водят, но без да успеят да натрупат някаква по-солидна преднина в цялата трета част. В момента, в който поведеше с малко повече тимът на гостите, Академик бързо стопяваше до 4-5.

Преди финалния период разликата пак бе само четири – 59:63. Балкан вкара 11 безответни точки за старт на частта, за да вземе най-големия си аванс в мача и оттам повече не погледна назад, въпреки новите опити на домакините да стопят.

14 точки за успеха реализира Брандън Браун, Мирко Мулалич добави 12, а по 11 отбелязаха Крис Минков и Димитър Димитров.

За Академик 15 реализира Николай Николов, а 14 – Николай Грозев.

Снимка: БК Балкан

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ