Съдиите опорочиха страхотен мач в „Коматево“! При гол от засада и спестен червен картон Ботев успя да удържи натиска на Морето

Витоша Бистрица Ботев Пловдив (28)

Ботев Пд удържа победа с 2:1 над Черно море в много интересен мач, игран на базата на Канарите в пловдивския квартал „Коматево“. Срещата бе помрачена единствено от нелепото съдийство на бригадата, ръководена от Георги Давидов. Главният рефер не видя удар с ръка в лицето на играч на домакините от страна на Васил Панайотов, за който можеше да му покаже жълт картон в средата на първото полувреме, а през второто помощникът му от близката страна не вдигна флага си при еднометрова засада на Стивън Петков, който отбеляза втория гол за домакините. Те поведоха чрез Антонио Вутов в 22-та, а Мартин Минчев реализира в 72-та за варненци. Трябва да се отбележат и три великолепни прояви на вратаря Даниел Кайзер през първото полувреме, който на два пъти спря Радослав Василев и веднъж предотврати куриозен автогол с гърди на Филип Филипов.

Моряците започнаха по-активно срещата и можеха да поведат в 6-та минута, но Даниел Кайзер направи първото си страхотно спасяване в мача. Радослав Василев получи дълго подаване от вратаря Макенджиев, осовободи се от двама защитници и стреля в наказателното поле, но полският страж на Ботев реагира прекрасно и отклони в корнер.

В 22-та минута Георги Илиев загуби в половината на Моряците и Ботев организира страхотна контраатака, при която Филип Филипов направи двойно с Лъчезар Балтанов и пусна пред голлинията за Стивън Петков. Топката бе избита пред нападателя, но се озова в Антонио Вутов, който нямаше как да сбърка на 4-5 метра диагонално от вратата – 1:0 за Ботев. Само 7 минути по-късно сантиметри разделиха Стивън от второ попадение в мача. Таранът получи на 20-тина метра от Макенджиев и стреля силно с десния крак по тревата, но топката се удари в странична греда.

Ради Василев направи вторият си пропуск в срещата в 36-та минута, когато бе изведен перфектно зад гърба на Йордан Минев и стреля под ъгъл към близката греда. Кайзер обаче отново показа класа, избивайки в ъглов удар, въпреки че изстрелът бе от не повече от 6-7 метра.  Стражът на Ботев остана изненадан, когато Филипов с гърди върна назад и предизвика плонж, за да не се стигне до автогол.

Второто полувреме започна ударно за Канарите. Филипов опита остро подаване към Стивън Петков, който се размина с топката, но това затрудни и Макенджиев, който не успя да улови, а комично с една ръка на два пъти не можа да улови и в крайна сметка избута топката в корнер. В 51-та минута Балтанов овладя на гърди около дузпата и много интелигентно с пета бутна назад за Петков, който стреля. Мартин Костадинов се хвърли зад Макенджиев и на метър пред голлинията успя да спре влизащата в мрежата топка. Само минута по-късно обаче второто попадение за Ботев стана факт, макар и да бе отбелязано от засада. Джонатан Перейра засече центриране от корнер, топката се удари в крака на Кристиан Димитров и стигна до Стивън, който от няколко метра прониза Макенджиев за 2:0. Телевизионните повторения обаче показаха, че голаджията на пловдивчани се намира на метър зад Илиас Хасани.

Последваха 20-тина минути без сериозни положения пред двете врати преди Мартин Минчев да върне Черно море в мача. Акция отляво завърши с пас на Кононго към младока, който хладнокръвно овладя и през трима в жълто-черно изпрати под гредата на Кайзер за 1:2. Трябва да се отбележи, че Минчев бе получил капитанската лента от Георги Илиев само няколко минути преди това.

В 89-та минута Аристот Н’Донгала можеше да донесе равенството на Черно море, но отклонената от него с глава топка премина на сантиметри покрай гредата на Кайзер.

С трите точки Ботев събра 20 и измести градския съперник Локомотив от петото място. Моряците остават 9-и с 15 точки.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ