Орлетата най-после отлепиха след 3 поредни загуби, сложиха край на медения месец на новия треньорски тандем в Горна

1

„Пирин” (Благоевград) прекъсна победната серия на „Локомотив” и си тръгна с трите точки от гостуването си в Горна Оряховица. Гостите надиграха „локомотивци” с добра защита и ефективни контраатаки и спечелиха, отбелязвайки по един гол в двете части.

Футболистите на „Локо” опитаха да натиснат още в началото, но атаките им бяха по-скоро хаотични и не създадоха някакви особени опасности пред вратаря на гостите Яначков. В същото време „орлетата” направиха две-три опасни контри и Евгени Александров трябваше да демонстрира рефлекс. В 37-та минута обаче той не успя да опази вратата си и Вачев даде гол преднина ва „Пирин”. Домакините протестираха срещу редовността на гола, но реферът Цанко Миндалов беше категоричен, че играта ще се поднови от центъра. До края на полувремето „локомотивци” обсадиха вратата на благоевградчани, Иван Пенев беше близо до изравняване в самия край на полувремето, но до гол не се стигна.

Ситуацията през втората част не се промени. „Пирин” умело парираше атаките на „локомотивци”. В старанието си да изравнят те грешаха и вместо до гол във вратата на Яначков, отново Александров трябваше да вади топката от мрежата си. Голмайстор стана Благов в 71-та минута.

Мачът завърши при 0:2 за „Пирин” и „Локо” трябваше да усети вкуса на загубата след четири поредни победи при новия треньорски тандем Марин Байчев – Биан Саид –  – три в първенството и една в контрола.

Загубата днес смъкна „железничарите“ до деветото място в класирането, а благоевградчани, които прекратиха серията си от три поредни загуби, се изкачиха до 12-ата позиция.

Regnews.net


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ